×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Schilddak plaatsen? Voordelen & nadelen, kenmerken en prijs

Een schilddak is één van de meest populaire daktypes in ons land. Het is een dakvorm die uitstekend past bij zowat elke architecturale stijl, en bovendien geeft het heel wat karakter aan je woning.

Hoe ziet zo'n schilddak er precies uit? Wat zijn de voordelen van dit daktype? En welke soorten dakbedekking kan je op een schilddak leggen?

In dit artikel:

schilddak © Shutterstock - Een voorbeeld van een woning met een schilddak, met 4 schuine dakvlakken

Wat is een schilddak?

Een schilddak is het daktype dat bestaat uit 4 dakvlakken die schuin naar boven oplopen. Aan de korte gevelzijdes hebben de dakvlakken een driehoekige vorm, terwijl de dakvlakken aan de lange gevelzijdes de vorm van een trapezium hebben.

Een schilddak kan je dus beschouwen als een variant op het klassieke zadeldak, met dat verschil dat er bij een schilddak dus 4 dakvlakken zijn in plaats van 2. Een ander verschil tussen een zadeldak en een schilddak is de hoogte van de gevels. Bij een schilddak zijn de gevels aan elke zijde even hoog, wat niet zo is bij een zadeldak.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten


schilddak © Shutterstock - Bovenaanzicht van een woning met een schilddak

Wat zijn de voordelen en nadelen van een schilddak?

Net zoals alle andere daktypes heeft ook een schilddak z'n voordelen en nadelen. Dit zijn mogelijke redenen waarom je wel of juist niet voor een schilddak zou moeten kiezen.

Voordelen van een schilddak

+ Dankzij z'n specifieke constructie is een schilddak een heel stevig daktype. Het kan door z'n goede aerodynamische eigenschappen ook goed om met stevige windstoten. Hierdoor is dit een heel interessant daktype voor open en landelijke gebieden, waar de windstoten feller kunnen zijn.

+ Aangezien er hellende vlakken zijn aan elke zijde, kunnen regen en sneeuw heel makkelijk van het dak afglijden.

+ In een schilddak kunnen perfect dakkapellen geïntegreerd worden. Zeker de lange zijden van het dak zijn hier uiterst geschikt voor. Zo'n dakkapel is een uitstekende manier om het ruimtegevoel te verhogen, en extra licht binnen te krijgen.

+ Met dit daktype kan je ook perfect overhangende dakranden creëren.

+ Omdat de gevels langs elke zijde even hoog zijn, is het ook heel eenvoudig om een dakgoot volledig rondom je woning aan te brengen.

Nadelen van een schilddak

Op vlak van ventilatie is een schilddak minder interessant dan een zadeldak.

Omdat je langs vier zijden schuin oplopende dakvlakken hebt, heb je op zolder minder ruimte dan bij een zadeldak. De ruimte wordt bovendien schaarser naarmate de dakvlakken minder steil zijn.

schilddak © Shutterstock - Een schilddak heeft tal van interessante voordelen

Welke dakbedekking kan je op een schilddak leggen?

Op een schilddak kan zowat elk type dakbedekking gelegd worden. Het populairste type dakbedekking zijn echter nog steeds de dakpannen. Hierbij kan je kiezen uit de klassieke kleidakpannen, maar ook de betonnen dakpannen zijn als goedkoper alternatief zeer populair. Dakpannen hebben als voordeel dat ze in tal van uitvoeringen verkrijgbaar zijn, waardoor je als consument heel veel keuze hebt.

Naast dakpannen wordt er bij schilddaken ook vaak gekozen voor leien, zink en kunststof. Wat leien betreft kan je kiezen uit natuurleien of kunstleien. Leien zijn doorgaans iets duurder dan dakpannen, maar gaan dan ook zeer lang mee. Bovendien passen ze bij zowel moderne als landelijke woningen.

Zink is dan weer een type dakbedekking dat heel populair is bij moderne woningen. Het is een redelijk dure dakbedekking, maar gaat een leven lang mee.

Tot slot kan je als dakbedekking voor een schilddak ook kiezen voor een groendak. Een ecologisch verantwoorde keuze, die bovendien heel hard in het oog springt.

Hieronder vind je nog eens een overzicht van alle soorten dakbedekking, met hun gemiddelde prijs en hun geschatte levensduur.

Type dakbedekkingGemiddelde prijs per m²Geschatte levensduur
Kleidakpannen35 à 65 euro100 jaar
Betonnen dakpannen20 à 40 euro30 jaar
Kunstleien65 à 75 euro30 jaar
Natuurleien110 à 120 euro90 jaar
Zinken dak70 à 75 euro125 jaar
Rieten dak70 à 95 euro35 jaar

schilddak © Shutterstock - Een schilddak met dakleien

Wat is de prijs van een schilddak?

Wil je een nieuw schilddak laten plaatsen, dan zullen een aantal zaken een invloed uitoefenen op de prijs van de werken. Zo bestaat de totaalprijs enerzijds uit de prijs voor de dakbedekking, en anderzijds uit de prijs voor de dakconstructie. Daarbovenop moet je ook nog de plaatsingskosten rekenen.

De totaalprijs zal oplopen naarmate je speciale elementen aan je dak wil toevoegen. Denk hierbij maar aan een dakvenster, een dakkapel of een schoorsteen.

Qua prijs zit een schilddak min of meer in dezelfde prijsklasse als een klassiek zadeldak. Omdat je bij een schilddak met 4 dakvlakken zit, kan de prijs over het algemeen wel iets hoger zijn dan bij een zadeldak.

Het verschil in prijs is echter niet groot genoeg om die een beslissingsfactor te laten worden. De keuze tussen een zadeldak en een schilddak maak je best op basis van andere factoren, zoals het uitzicht van je dak en de beschikbare ruimte die je hebt onder het dak.

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je graag een prijs op maat te ontvangen voor het plaatsen van een schilddak, of het herstellen van je bestaande dak? Via het formulier onderaan vraag je meteen gratis offertes aan bij meerdere ervaren dakdekkers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, die je rustig kan vergelijken. Zo ben je steeds zeker van een correcte prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en zonder enige verplichting. Je hebt dus niets te verliezen.


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes