×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dakkapel plaatsen: Welke stijlen zijn er? Werkwijze en prijzen

Wie van een ruimte net onder het schuin dak een mooie woonruimte wil maken, die kan misschien wel de plaatsing van een dakkapel overwegen. Met een dakkapel verhoog je namelijk de beloopbare ruimte in de zolder, en creëer je meer lichtinval.

Bovendien is de plaatsing van een dakkapel best wel betaalbaar, en kan de installatie snel gebeuren. Maar er zijn best nog wel andere voordelen die de plaatsing van een dakkapel interessant maken.

Waarom kiezen voor een dakkapel? Uit welke soorten dakkapellen kan je kiezen? En hoeveel kost het plaatsen van een dakkapel?

In dit artikel:

Dakraam vs dakkapel

We meldden al dat lichtinval één van de grote voordelen is van de plaatsing van een dakkapel. Maar lichtinval kan je natuurlijk ook creëren met een eenvoudig dakraam.

Dakramen zijn inderdaad het meest voor de hand liggende alternatief voor dakkapellen. Wanneer zou je moeten kiezen voor een dakraam? En wanneer is de plaatsing van een dakkapel de beste keuze?


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten


dakkapel plaatsen © Shutterstock - Met een dakkapel creëer je extra ruimte net onder het dak.

Wanneer kiezen voor een dakraam?

dakraam © Shutterstock - Een dakraam is veel goedkoper, en makkelijker te plaatsen dan een dakkapel

+ Dakramen zijn ten eerste al veel goedkoper dan dakkapellen. Is je keuze één die budgetgedreven is, dan is de plaatsing van een dakraam misschien wel de beste optie.

+ Een dakraam is veel makkelijker te plaatsen dan een dakkapel. Bij dakkapellen moet soms de dakstructuur onderbroken worden om de nieuwe constructie te kunnen plaatsen. Hierbij komt dan vaak ook een dakdekker aan te pas, die de stabiliteit van het dak moet controleren. Dakramen volgen gewoon de hellingsgraad van het dak, en kunnen dus gewoon in het bestaande dak geïntegreerd worden.

+ Wil je gewoon meer licht en ventilatie in de zolderruimte? Dan is een dakraam al voldoende om dit te verwezenlijken. Een dakraam kan het gevoel binnen in de zolderruimte al helemaal omgooien. Zeker grote dakramen kunnen al een positieve impact hebben op het ruimtegevoel op zolder.

Wanneer kiezen voor een dakkapel?

dakkapel © Shutterstock - Met een dakkapel creëer je extra ruimte en lichtinval onder het dak

+ Het voornaamste voordeel van een dakkapel is de extra ruimte die je ermee creëert. De ruimte onder een hellend dak is vaak een verloren ruimte. Met een dakkapel win je deze ruimte terug. Je kan er bijvoorbeeld ook meubels zetten die je voordien niet kon zetten.

+ Net als bij een dakraam is de ruimte dankzij een dakkapel ook een stuk lichter. Je kan de ramen bovendien openzetten, en de ruimte ventileren. Bovendien kijk je niet uit op de hemel, maar ook op de omgeving, wat toch een groot verschil geeft.

+ Door de extra ruimte in huis zal je woning ook een stukje in waarde stijgen. Dit is natuurlijk mooi meegenomen wanneer je je woning wil verkopen.

+ Misschien iets waar je niet meteen bij stilstaat, maar een dakkapel is ook een uitstekende vluchtweg in geval van brand. Uit een dakkapel kan je veel makkelijker vluchten dan uit een dakraam. De sponning van een dakraam is vaak niet breed genoeg om erdoor te kunnen, wat gevaarlijk kan zijn in noodgevallen.

dakkapel installeren © Shutterstock - Bij het plaatsen van een dakkapel kan je kiezen uit verschillende materialen en stijlen

Prefab dakkapel of dakkapel op maat?

Kies je voor een dakkapel, dan heb je de keuze uit verschillende stijlen. Welke stijl je kan kiezen hangt vooral af van welk type dakkapel je kiest. Grofweg kan je de keuze maken uit een prefab dakkapel en een dakkapel op maat.

Prefab dakkapel

prefab dakkapel © Shutterstock - Een prefab dakkapel is goedkoper, en sneller te monteren

Bij een prefab dakkapel wordt je dakkapel grotendeels al in de fabriek voorgebouwd, en wordt deze dan op de dag van de plaatsing in je dak gemonteerd. Ze kunnen uit verschillende materialen gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld hout of kunststof. Het type materiaal hangt vooral af van het merk dat je kiest.

Prefab dakkapellen zijn zeer populair, omdat ze een aantal grote voordelen hebben.

Voordelen van een prefab dakkapel

+ Een prefab dakkapel is zeker niet te nemen of te laten. Je kan een aantal voorkeuren opgeven in de fabriek, en aan de hand van deze voorkeuren wordt je dakkapel in elkaar gezet. Hierdoor is een prefab dakkapel toch nog gebouwd volgens je eigen smaak.

+ Een prefab dakkapel is ook goedkoper dan een dakkapel op maat. Er moet immers minder rekening gehouden worden met persoonlijke wensen op vlak van afmetingen en materialen.

+ De plaatsing van een prefab dakkapel gebeurt heel snel. De constructie wordt in de fabriek in elkaar gezet. De dag van de installatie gebeurt de montage in één dag. 's Morgens komen de installateurs, 's avonds is de hele installatie afgerond.

+ Door het gebruik van kunststof materialen is de prefab dakkapel vaak vrij licht van gewicht. Dit heeft als voordeel dat je dakconstructie niet te zwaar belast wordt.

Dakkapel op maat

dakkapel op maat © Shutterstock - Met een dakkapel op maat heb je veel meer vrijheid op vlak van stijl en materialen

Prefab dakkapellen zie je vaker terugkomen in Nederland. In België gaat de voorkeur doorgaans uit naar dakkapellen op maat.

Bij een dakkapel op maat wordt de hele constructie ter plekke zelf in elkaar gezet. Dit gebeurt met de materialen die je zelf hebt gekozen. Er wordt dan ook vaker gekozen voor een dakkapel op maat wanneer er specifieke wensen zijn op vlak van stijl en afmetingen.

Een dakkapel op maat is vaak duurder dan een prefab dakkapel. Prijzen beginnen vanaf 3.000€, maar kunnen afhankelijk van je wensen heel snel oplopen.

Maar hier staan natuurlijk enkele mooie voordelen tegenover.

Voordelen van een dakkapel op maat

+ Bij een dakkapel op maat heb je een brede waaier aan mogelijkheden op vlak van stijl en materialen. Zo kan je je dakkapel perfect afwerken volgens de stijl van de rest van je woning.

+ Ook op vlak van architectuur zijn de mogelijkheden zeer groot. Zelfs zeer specifieke wensen kunnen vaak gerealiseerd worden.

+ Vaak is ook de afwerking van hogere kwaliteit. Alles wordt immers ter plekke geconstrueerd, en wordt ook netjes afgewerkt op maat van je dak.

Wat is de prijs van een dakkapel?

De prijs voor het zetten van een dakkapel hangt af van verschillende factoren. Zo zal de keuze tussen een prefab dakkapel en een dakkapel op maat al een grote impact hebben op de prijs van de constructie.

De prijs van een prefab dakkapel is doorgaans goedkoper dan de prijs voor een dakkapel op maat. Ook de afmetingen en de gebruikte materialen zullen een invloed uitoefenen. Hout is daarbij het goedkoopste materiaal, terwijl een dakkapel in polyester vaak het duurst is.

Voor een dakkapel met afmetingen van 250cm breed en 150cm hoog schommelt de prijs tussen de 3.000€ en de 5.000€. Een prefab dakkapel zal rond de 4.000€ kosten.

Per meter die erbij komt in de breedte, reken je best op een meerprijs van zo'n 750€.

dakkapel met balkon © Shutterstock - Het is ook mogelijk om je dakkapel te voorzien van een eigen balkon

Vergunning aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel?

Doorgaans heb je het plaatsen van een dakkapel geen vergunning nodig, al kan je dit best voor alle veiligheid even navragen bij je gemeente. In sommige gevallen moet immers toch een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Naast vergunningen moet je ook rekening houden met de regelgeving omtrent gezondheid en veiligheidsaspecten.

Tot slot moet je ook de overlast ten aanzien van de buren tot een minimum beperken.

Gratis offertes voor het plaatsen van een dakkapel

Het zetten van een dakkapel is geen eenvoudige klus. Je moet immers rekening houden met de stabiliteit van je dakconstructie, en bovendien moet je ook een perfect waterdichte afwerking voorzien.

Doe daarom een beroep op een ervaren dakdekker om je dakkapel te plaatsen. Vraag nu offertes aan via ons offerteformulier, en wij selecteren op basis van jouw gegevens de beste dakdekkers in je regio. Zij sturen je elk een offerte op maat.

Vergelijk alle offertes die je ontvangen hebt, en kies er de beste uit. Geen interessante offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio