×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Lichtkoepel plaatsen: ontdek verschillende stijlen met richtprijs

Hellende daken zijn vaak voorzien van een dakraam, met de bedoeling om voor meer lichtinval te zorgen in de ruimte net onder het dak. Bij platte daken wordt vaak gekozen voor een lichtkoepel. Het is een uitstekende manier om natuurlijk daglicht binnen te brengen in de ruimte net onder het dak.

Uit welke vormen en materialen kan je kiezen bij het plaatsen van zo’n lichtkoepel? En wat is de gemiddelde prijs van een lichtkoepel?

In dit artikel:

Uit welke materialen kan je kiezen?

Bij het plaatsen van een lichtkoepel kan je doorgaans kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn polycarbonaat, acrylaat en glas. Polycarbonaat en acrylaat zijn omwille van hun interessante eigenschappen de meest populaire materialen.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten

Polycarbonaat lichtkoepel

polycarbonaat lichtkoepel © Shutterstock - Een polycarbonaat lichtkoepel is sterk en zeer inbraakveilig

Een lichtkoepel in polycarbonaat wordt heel vaak gekozen omwille van de sterkte van het materiaal. Polycarbonaat is nauwelijks breekbaar. Het is zowat 200 tot 250 keer sterker dan glas. Net om die reden is een polycarbonaat lichtkoepel zeer inbraakveilig.

Net omdat een polycarbonaat lichtkoepel zo sterk is, is het prijskaartje ook wel vrij hoog. Je betaalt zo’n 850 euro per vierkante meter voor een lichtkoepel met manuele bediening, en zo’n 1.500 euro per vierkante meter voor een lichtkoepel met elektrische bediening.

Polycarbonaat lichtkoepels zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Je kan kiezen voor een transparante lichtkoepel, of een opale lichtkoepel. Transparante lichtkoepels zijn even doorschijnend als glas en laten het licht volledig door. Opale lichtkoepels zijn daarentegen melkwit van kleur, en laten diffuus licht door. Ze zijn ook interessant indien je wat privacy wilt, bijvoorbeeld als er een hoog appartementsblok in de buurt staat. Opale lichtkoepels zijn ook warmte-absorberend en brengen geen schaduw binnen.

Acrylaat lichtkoepel

acrylaat lichtkoepel © Shutterstock - Een acrylaat lichtkoepel is een populair alternatief voor een polycarbonaat lichtkoepel

Ook acrylaat is sterker dan glas, maar minder sterk dan polycarbonaat. Acrylaat staat ook wel bekend als plexiglas. Het materiaal is zo’n 10 à 15 keer sterker dan glas. Hoewel acrylaat sterker is dan glas, is een acrylaat lichtkoepel toch een stuk goedkoper dan een glazen lichtkoepel. Voor een model met een manuele bediening betaal je een prijs van zo’n 800 euro per vierkante meter. Voor een lichtkoepel met een elektrische bediening betaal je een prijs van ongeveer 1.450 euro per vierkante meter.

Ook een lichtkoepel in plexiglas is verkrijgbaar in een transparante uitvoering en een opale uitvoering.

Glazen lichtkoepel

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een glazen lichtkoepel. Glas is qua materiaal veel breekbaarder dan polycarbonaat en acrylaat. Toch betaal je voor een lichtkoepel in glas de duurste prijs. Voor een glazen lichtkoepel met manuele bediening betaal je ongeveer 1.000 euro per vierkante meter. Voor een model met elektrische bediening betaal je gemiddeld 1.700 euro per vierkante meter. Op vlak van prijs-kwaliteit is een glazen lichtkoepel dus niet echt de meest interessante keuze.

De reden waarom mensen toch vaak kiezen voor een glazen lichtkoepel is omwille van de elegante look. Zeker in vergelijking met lichtkoepels in polycarbonaat en acrylaat heeft een glazen lichtkoepel de mooiste uitstraling.

Het glas wordt vaak onder een hellingsgraad van zo’n 15% op een frame geplaatst. De glas kan zowel vlak als licht gebogen zijn.

Welke mogelijke vormen kan je kiezen?

Niet alleen qua materialen heb je best wel wat keuze, ook qua vormen kan je kiezen uit verschillende modellen. Dit zijn de meest voorkomende vormen voor lichtkoepels.

lichtkoepel © Shutterstock - Met een lichtkoepel zorg je voor meer natuurlijke lichtinval in huis

Welke mogelijke opties heb je nog?

Wie een lichtkoepel plaatst enkel en alleen voor meer lichtinval, die kan opteren voor een standaard vaste lichtkoepel, zonder bijkomende opties.

Maar wil je meer leefcomfort en veiligheid, dan kan je kiezen voor een aantal interessante opties.

Zo zijn er wel wat extra mogelijkheden op vlak van ventilatie. Je kan je lichtkoepel uitrusten met een volwaardig ventilatiesysteem, dat instaat voor rookafvoer en warmteafvoer. Ook is een ontrokingssysteem een optie, waarbij de lichtkoepel automatisch opengaat in geval van brand. Op die manier kunnen gassen en rook uit de woning ontsnappen.

Ook heb je best wel wat opties op vlak van veiligheid. Zo kan je je lichtkoepel uitrusten met veiligheidsbeglazing, een anti-inbraakrooster en een doorvalbeveiliging.

Tot slot zijn er ook nog een aantal opties om het leefcomfort in huis te verhogen. Bediening vanop afstand is een interessante optie die je toelaat om de lichtkoepel op geregelde tijdstippen te openen. Je kan je lichtkoepel ook uitrusten met zonwering, zodat je de grote hitte uit je woning houdt.

Wat is de prijs van een lichtkoepel?

De prijs voor een lichtkoepel hangt voornamelijk af van het soort lichtkoepel dat je kiest. Eerder in dit artikel kon je al lezen dat je kan kiezen voor verschillende materialen, die elk hun prijsklasse hebben. Maar de prijs wordt ook bepaald op basis van de vorm die je kiest, en de opties waarmee je je lichtkoepel wil uitrusten.

Hieronder vind je een aantal richtprijzen voor het plaatsen van een lichtkoepel, op basis van het materiaal dat je kiest en het type bediening.

MateriaalBedieningPrijs per m²
AcrylaatVast800 €
Elektrisch1.450 €
PolycarbonaatVast850 €
Elektrisch1.500 €
GlasVast950 €
Elektrisch1.600 €

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Op zoek naar een ervaren dakdekker die je kan helpen bij het plaatsen van een lichtkoepel? Wij kunnen je helpen bij je zoektocht. Vul onderstaand formulier in, en wij brengen je in contact met dakdekkers in je buurt die voldoen aan je voorwaarden. Ze leggen je elk een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis, en zonder enige verplichting!


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes