×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Lessenaarsdak plaatsen: bekijk je mogelijkheden met richtprijs

Het lessenaarsdak is een minder bekend daktype, maar de laatste jaren toch sterk in opmars. De reden hiervoor is vooral de creatieve look van dit daktype. Ideaal voor mensen die liever geen traditioneel daktype willen, maar wel eens een creatieve touch willen aanbrengen aan hun woning.

Maar naast het unieke uiterlijk zijn er ook nog enkele functionele voordelen aan dit daktype. Vele redenen dus om het lessenaarsdak eens van naderbij te bekijken.

In dit artikel:

Wat is een lessenaarsdak?

lessenaarsdak © Shutterstock - Een lessenaarsdak heeft slechts 1 dakschild dat langs 1 zijde naar beneden helt

Daar waar een traditioneel zadeldak uit twee symmetrische dakvlakken of dakschilden bestaat, zal een lessenaarsdak uit slechts één dakvlak bestaan. Dit dakvlak wordt bovendien onder een bepaalde hellingsgraad gebouwd, vaak minstens 15%. Het is dus eigenlijk een plat dak dat langs één kant wordt opgetild.

Na het platte dak is het lessenaarsdak het meest eenvoudige daktype. Omwille van z'n eenvoud kan een lessenaarsdak op vele gebouwen worden toegepast. Niet alleen op woningen kunnen lessenaarsdaken interessant zijn, ze kunnen ook worden toegepast op bijgebouwen, zoals een carport, een serre of een schuur.

Eén van de consequenties van dit type dak is dat het regenwater slechts naar één kant afloopt, en dat je dus slechts één dakgoot hoeft te installeren.

Ook met lessenaarsdaken kan je best heel creatief zijn. Zo worden in sommige woningen twee lessenaarsdaken met elkaar gecombineerd. Bij een dubbel lessenaarsdak of een verspringend lessenaarsdak worden beide dakzijdes tegenover elkaar geplaatst, maar wel op een verschillende hoogte. In tegenstelling tot een zadeldak liggen beide dakvlakken dus asymmetrisch ten opzichte van elkaar.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten


 verspringend lessenaarsdak © Shutterstock - Een voorbeeld van een verspringend lessenaarsdak, met beide dakzijdes tegenover elkaar op een verschillende hoogte

Wat zijn de voordelen van een lessenaarsdak?

+ Eén van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een lessenaarsdak, is de unieke en karakteristieke uitstraling. Een lessenaarsdak ziet er minder traditioneel uit dan bv. een zadeldak. Het is een in het oog springend daktype, en daarom ideaal voor mensen die een creatieve twist willen aan hun woning. Bovendien kan je met deze dakvorm ook heel wat kanten uit. Zo kan je ervoor opteren om het dak te laten doorlopen op een deel van de gevel.

+ Een lessenaarsdak heeft daarnaast ook wel wat functionele voordelen. Eén van de voordelen die in dit artikel al is aangehaald, is het feit dat het regenwater slechts naar één kant afloopt, en dat je dus slechts één dakgoot hoeft te plaatsen. Dakgoten zijn immers niet de mooiste accessoires aan je woning. Indien je ervoor kan zorgen dat je er slechts één van hoeft te plaatsen, dan is dit mooi meegenomen. De dakgoten bij lessenaarsdaken zullen in ieder geval minder in het oog springen dan bij zadeldaken.

+ Met een lessenaarsdak kan je ook creatief omspringen met licht en ruimte. De hoge zijde van het lessenaarsdak is een plaats waar je grote ramen kan installeren. Langs die zijde heb je dus heel veel lichtinval, en daar kan je je interieur naar schikken. Ook met ruimte kan je heel creatief omspringen. Langs één zijde heb je weliswaar weinig ruimte, aan de andere kant heb je dan weer veel ruimte. Langs de kleine zijde kan je gezellige en knusse ruimtes installeren, terwijl je aan de lichtzijde net de inspirerende ruimtes kan inrichten.

lessenaarsdak © Shutterstock - Huizen met een lessenaarsdak in Nederland

Hoe wordt een lessenaarsdak geplaatst?

De constructie van een lessenaarsdak begint al met de bouwmuren. De bovenkant van deze bouwmuren worden in de juiste hellingshoek afgewerkt. Ze kunnen in deze hellingshoek opgemetseld worden of op een andere manier afgewerkt.

Bovenop de bovenkant van de bouwmuren komen de gordingen. Deze worden bovenop de bouwmuren gelegd en verankerd. Bovenop deze gordingen komt dan het dakbeschot. Dit wordt meestal geplaatst samen met de isolatielaag.

Als laatste laag wordt de dakbedekking geplaatst. Hier heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Uit welke soorten dakbedekking je kan kiezen, ontdek je in de volgende paragraaf.

Omwille van de relatief eenvoudige constructie van een lessenaarsdak, kan dit daktype ook redelijk snel geplaatst worden. En dit komt de uiteindelijke kostprijs van de constructie alleen maar ten goede.

lessenaarsdak © Shutterstock - Huizen met een lessenaarsdak in Nederland

Mogelijke dakbedekkingen

Een lessenaarsdak kan worden afgewerkt met verschillende soorten dakbedekking. Welk type dakbedekking je best kiest, hangt vooral af van je budget, van je eigen smaak, maar ook van de hellingsgraad van het dak.

Dakpannen

Dakpannen zijn één van de meest klassieke, maar ook nog één van de meest populaire soorten dakbedekking. Ook voor het afwerking van een lessenaarsdak komen ze in aanmerking.

Dakpannen zijn te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren. Zo kan je kiezen tussen de klassieke keramische dakpannen en tussen de betonnen dakpannen. Er zijn zowel platte als gebogen dakpannen te verkrijgen.

Omwille van hun stevigheid hebben dakpannen een relatief lange levensduur van circa 50 jaar.

Leien

Kies je voor een leien dak, dan heb je grofweg de keuze tussen kunstleien en natuurleien. Kunstleien hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar, terwijl natuurleien tot wel 100 jaar meegaan. Het voordeel van kunstleien is wel dat ze in veel meer formaten en kleuren te verkrijgen zijn.

Omwille van hun langere levensduur zijn natuurleien veel duurder dan kunstleien. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de prijs voor de verschillende soorten dakbedekking.

Riet

Ook riet is een dakbedekking dat perfect toegepast kan worden op een lessenaarsdak. Het geeft je dak een authentieke en warme uitstraling. Een volwaardig rieten lessenaarsdak komt iets minder vaak voor. In de praktijk zal een rieten lessenaarsdak vooral tot uiting komen als dakkapel in een voor de rest rieten dak.

Golfplaten

Tot slot kunnen ook golfplaten gebruikt worden voor de constructie van een lessenaarsdak. In de praktijk zal dit type dakbedekking vooral gebruikt worden bij kleinere gebouwen, zoals een carport of een tuinhuis.

Ook bij de golfplaten heb je de keuze uit verschillende types. Je kan kiezen uit golfplaten uit aluminium, vezelcement, metaal of kunststof. Golfplaten uit aluminium en vezelcement zijn over het algemeen duurzamer dan de varianten uit metaal of kunststof. Dat komt vooral omdat ze niet kunnen roesten. Aluminium golfplaten kunnen tot 5 keer langer meegaan dan kunststof golfplaten. Omwille hiervan zijn ze wel drie keer duurder.

zonnepanelen op een lessenaarsdak © Shutterstock - Op een lessenaarsdak kunnen uiteraard ook zonnepanelen gelegd worden, indien het dak naar het zuiden gericht is

Wat is de prijs voor een lessenaarsdak?

De prijs voor een lessenaarsdak hangt vooral af van de grootte van het dak en van het type dakbedekking waarvoor je kiest.

Kies je voor een dak in dakpannen, dan zal de keuze voor het type dakpan een invloed uitoefenen op de prijs. Een dak met betonnen dakpannen kan geplaatst worden voor gemiddeld 25 à 40€ per vierkante meter. Voor keramische dakpannen betaal je gemiddeld 35 à 65€ per vierkante meter. Reken je hier de plaatsingskosten bij, dan kom je op gemiddeld 55 à 65€ per vierkante meter.

Een leien dak is over het algemeen duurder dan een dak met dakpannen. Natuurleien zijn daarbij nog eens duurder dan kunstleien. Voor natuurleien betaal je gemiddeld 110 à 120€ per vierkante meter, terwijl je voor kunstleien mag uitgaan van 65 à 70€ per vierkante meter.

Voor een rieten dak, tot slot, betaal je een gemiddelde prijs van 70 à 95€.

Gratis offertes voor het plaatsen van een lessenaarsdak

Heb je graag een gedetailleerde prijs voor de constructie van je lessenaarsdak, of een ander type dak? Via ons offerteformulier kom je in contact met de beste dakdekkers in jouw regio. Zij zullen op basis van jouw gegevens een gratis offerte op maat voorleggen. Je kan hun prijzen vergelijken, en in zee gaan met de goedkoopste dakdekker.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn 100% gratis en vrijblijvend.


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes