×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dak vernieuwen? Verschillende mogelijkheden, premies en prijs

Een dak biedt bescherming aan woning en bewoners, maar heeft geen oneindige levensduur. Soms moet een dak vernieuwd worden, en dan moet je je hoofd erbij houden. Een dak vernieuwen kan immers op verschillende manieren. Wie niet goed oplet, die is soms heel veel geld kwijt.

Laten we dus eens kijken waarop je moet letten bij het plaatsen van een nieuw dak.

In dit artikel:

Is het dak vernieuwen wel noodzakelijk?

Wie zijn dak wil vernieuwen, die moet ten eerste al weten wat juist vernieuwd moet worden. Een dak bestaat immers uit verschillende onderdelen. Het kan best zijn dat je slechts één onderdeel echt moet vernieuwen, waardoor je op het einde van de rit heel wat geld uitspaart.

Heb je pech, dan moet je inderdaad het hele dak vernieuwen. En dat kan een flinke kostprijs hebben. Onderzoek dus eerst goed wat je juist moet vernieuwen.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten
dakbedekking vervangen © Shutterstock - Aanbrengen van een nieuwe dakbedekking

Dakbedekking vervangen

Als je geluk hebt, dan is de dakconstructie, het houten dakgebinte, nog perfect in orde. In dat geval moet enkel de dakbedekking vervangen worden. Dat scheelt een flinke slok op een borrel, want enkel de dakbedekking vervangen is veel goedkoper dan het vernieuwen van de dakconstructie.

De dakbedekking vervangen kan je doen op verschillende manieren. Je kan uiteraard de bestaande dakbedekking verwijderen, en nieuwe dakbedekking plaatsen. Je zou ook kunnen kiezen voor een nieuw soort dakbedekking, zoals je dakpannen vervangen door een leien dak. Hou hier dan rekening mee dat het uitzicht van je dak zal veranderen.

Het vervangen van de dakbedekking is altijd een goede gelegenheid om te controleren of de rest van je dak nog wel in orde is.

Bekijk hier een uitgebreid overzicht van de verschillende soorten dakbedekking.

onderdak plaatsen © Shutterstock - Het onderdak biedt bescherming aan de onderliggende dakelementen, en kan bestaan uit een doek of houtvezelplaten

Onderdak plaatsen

Controleer bijvoorbeeld eens of je dak wel een onderdak heeft. Een onderdak is een laag plastic folie of een laag platen die tussen de isolatielaag en de dakbedekking wordt geplaatst. Het heeft als functie om de onderliggende isolatielaag te beschermen tegen vocht van buitenaf. Vooral bij oudere woningen komt het nog wel eens voor dat het onderdak ontbreekt.

Heeft jouw dak ook nog geen onderdak, en ben je van plan om je dakbedekking te vernieuwen? Dan is dit de uitgelezen kans om alsnog een onderdak aan te brengen. Het geeft je dak veel meer bescherming, en het is veel goedkoper om het samen met de nieuwe dakbedekking aan te brengen.

Ontdek hier hoe je te werk gaat bij het aanbrengen van een onderdak.

dakisolatie plaatsen © Shutterstock - Bij dit dak worden minerale wollen tussen de spanten aangebracht, en langs boven bedekt met een onderdak.

Dakisolatie plaatsen

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor dakisolatie. Is er nog geen onderdak, dan is de kans ook groot dat er nog geen dakisolatie is aangebracht. Een onderdak beschermt namelijk dakisolatie tegen neerslag.

Samen met je nieuwe dakbedekking en het onderdak kan je ook dakisolatie aanbrengen in je dak. Ook in dit geval is het namelijk goedkoper om meteen alles op hetzelfde moment aan te pakken.

En van de voordelen van dakisolatie hoeven we je hopelijk niet meer te overtuigen. Je kan er immers 30% op je energiefactuur mee besparen.

Lees meer over de verschillende manieren om je dak te isoleren.

Regenwaterafvoer controleren

Het dak krijgt een pak regenwater te verwerken. Al dat regenwater moet uiteraard correct worden afgevoerd. Doet je oude dak al lang dienst? Dan loont het de moeite om ook eens de dakgoten te controleren.

Bij sommige oudere woningen komt het regelmatig voor dat hele delen van de dakgoot verrot zijn, en dat veroorzaakt lekken. Samen met de dakbedekking zou je dus ook de regenwaterafvoer kunnen aanpakken, om verdere lekken in de toekomst te vermijden.

Oude dakgoot vervangen of herstellen? Dit zijn je mogelijkheden.

overzetdak plaatsen © Shutterstock - Op deze werf wordt een nieuw dak, bestaande uit dakpannen, bovenop een bestaand leien dak geplaatst.

Overzetdak plaatsen

In plaats van je oude dakbedekking te vervangen, kan je ook voor een overzetdak kiezen. Bij een overzetdak wordt een nieuw dak bovenop het oude dak geplaatst.

Een overzetdak plaatsen heeft heel wat voordelen. Zo moet ten eerste al de bestaande dakbedekking niet eerst verwijderd worden. Dit scheelt heel wat arbeidsuren en kosten. Bovendien gaat het plaatsen van het overzetdak heel snel.

Een overzetdak is ook heel licht, waardoor de bestaande dakconstructie niet extra zwaar belast wordt. Zo’n overzetdak bestaat uit lichtmetalen dakpanelen die op een lattenconstructie op het bestaande dak worden aangebracht.

Je kan kiezen uit heel wat verschillende designs. De dakpanelen zijn te verkrijgen in verschillende tinten, en kunnen bijvoorbeeld ook het uitzicht van je bestaande leien dak benaderen.

Een overzetdak plaatsen is niet bij elk dak mogelijk. Het is enkel mogelijk bij leien daken, of daken met een ondergrond van roofing of golfplaten. Daken met dakpannen komen dus niet in aanmerking.

Ontdek hier hoe je te werk gaat bij het plaatsen van een overzetdak.

Dakconstructie vernieuwen

Wie enkel z’n dakbedekking moet vernieuwen, die mag van geluk spreken. Erger is het gesteld wanneer ook je dakconstructie aan vervanging toe is. Je dakconstructie vervangen is niet mogelijk zonder je hele dak aan te pakken. De dakconstructie is het houten dakgebinte dat je hele dak ondersteunt.

Er zijn meerdere redenen waarom je dakconstructie niet meer aan de juiste kwaliteitseisen voldoet. Ten eerste kan je houten constructie gedeeltelijk weggerot zijn als gevolg van vocht. De houten balken kunnen bijvoorbeeld jarenlang zijn aangetast door binnensijpelende neerslag, waardoor ze fel verzwakt zijn.

Ten tweede kunnen ook insecten je houten dakgebinte aantasten. Het gaat dan om bijvoorbeeld houtwormen en termieten. Deze kunnen de houten balken zodanig verzwakt hebben dat er niets anders opzit dan je hele dakconstructie te vervangen.

Tot slot kan ook een constructiefout de oorzaak zijn van een zwak dakgebinte. Houten balken kunnen bijvoorbeeld gaan doorbuigen omdat ze te zwaar belast worden. In dit geval is het soms niet nodig om de hele dakconstructie te vervangen. Soms volstaat het om extra verstevigingen aan te brengen. Maar laat je hier zeker adviseren door een ervaren specialist!

Het vervangen van de dakconstructie is veel ingrijpender dan het vernieuwen van de dakbedekking. Voelde je je nog handig genoeg om de dakbedekking zelf te vervangen, dan kunnen we alleen maar aanraden om voor het vernieuwen van het dakgebinte een professionele aannemer te contacteren!

dakconstructie vernieuwen © Shutterstock - De dakconstructie vormt de kern van je dak

Is een architect verplicht voor het vernieuwen van je dak?

Voor ingrijpende dakwerken is het altijd aan te raden om een beroep te doen op een ervaren specialist. Maar moet je ook beroep doen op een architect?

Dat hangt af van de type werkzaamheden. Gaat het enkel om het vervangen van de dakbedekking? Dan is een architect niet nodig.

Hebben de werken echter betrekking op de stabiliteit van je woning? Dan is een architect verplicht.

Hoeveel kost een nieuw dak?

Ingrijpende dakwerken hebben altijd een hoge kostprijs. Maar de precieze prijs hangt af van wat juist moet uitgevoerd worden. Gaat het enkel om het vernieuwen van de dakbedekking? Dan kan de totale kostprijs nog enigszins gedrukt worden.

Moet ook de hele dakconstructie vervangen worden? Dan kan de prijs hoog oplopen.

Dit zijn enkele richtprijzen voor een aantal veel voorkomende dakwerken:

dak vernieuwen © Shutterstock - De prijzen voor het vernieuwen van een dak lopen sterk uiteen, afhankelijk van de werken die uitgevoerd moeten worden.

Hoe kan je nog besparen op de kostprijs?

Naast het aanvragen van premies zijn er nog enkele andere manieren waarop je de prijs voor je nieuwe dak kan verlagen. Dit zijn onze aanbevelingen:

Vervang slechts een gedeelte van je dak

Soms is het helemaal niet nodig om je hele dak te vervangen, of om een volledig nieuwe dakbedekking aan te brengen. In sommige gevallen kan het al volstaan om slechts enkele gebroken dakpannen te vervangen. Dat scheelt uiteraard een hele slok op de borrel.

Steek zelf de handen uit de mouwen

Ben je een beetje handig aangelegd? Dan kan je misschien al een deel van het werk zelf doen. Sommige Handige Harry’s verwijderen bijvoorbeeld al zelf de oude dakbedekking, zodat de aannemer dit niet meer hoeft te doen. Het werk gaat sneller vooruit, en het is goedkoper voor jou!

Hergebruik oude dakpannen

Is je bestaande dakbedekking nog in goede staat? Waarom dan weggooien? Hou je bestaande dakpannen aan de kant, laat het dak vernieuwen en laat je eigen dakpannen terug op je dak leggen. Ook weer een manier om geld uit te sparen.

Volumekorting

Woon je in een halfopen bebouwing of een gesloten bebouwing? Dan is het misschien interessant om te polsen bij je buren of ook hun dak aan vervanging toe is. Vaak kan je op deze manier een korting krijgen.

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Onze laatste tip ligt voor de hand: offertes opvragen bij verschillende aannemers en prijzen vergelijken. Dat kan via ons offerteformulier. Vul ons formulier in, ontvang offertes en vergelijk meteen prijzen van verschillende dakdekkers. In sommige gevallen kan je zo tot wel 30% besparen op je kostprijs! Je hebt bovendien niets te verliezen, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes