×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dak bedekken met EPDM: Hoe ga je te werk?

Wat betreft dakbedekking voor platte of licht hellende daken, komen steevast dezelfde alternatieven naar voren. Bitumen of roofing is een dakbedekking die het, ondanks de grote concurrentie, nog steeds goed doet. En ook PVC dakbedekking wordt nog veelvuldig toegepast.

Maar zowat de populairste dakbedekking voor platte daken blijft nog steeds EPDM dakbedekking. EPDM is net zoals roofing en PVC een synthetische dakbedekking. EPDM is eigenlijk een verzamelnaam voor alle synthetische rubbers die gemaakt zijn van ethyleen, propyleen en dieen-monomeer (EPDM). EPDM verschilt van traditionele rubbers, in die zin dat traditionele rubbers worden verkregen vanuit de natuur, met name het sap van de rubberboom, terwijl EPDM een product is dat in labo's wordt vervaardigd.

EPDM wordt gemaakt door etheen, propeen en dieen te polymeriseren. Dit polymeer wordt nadien gevulkaniseerd, wat uiteindelijk een rubber oplevert.

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van EPDM

Nu we weten wat EPDM is, is het natuurlijk interessant om te weten wat EPDM zo geschikt maakt voor dakbedekking voor platte daken. In deze paragraaf overlopen we de voordelen en nadelen van EPDM als dakbedekking.

EPDM © Shutterstock - EPDM dakbedekking op een plat dak

+ Eén van de grootste voordelen, en meteen ook één van de voornaamste redenen waarom veel mensen voor EPDM kiezen als dakbedekking, is de lange levensduur. Zeker in vergelijking met roofing of PVC is de levensduur beduidend hoger. De gemiddelde levensduur van EPDM bedraagt 40 à 50 jaar, terwijl dit bij roofing slechts 20 à 25 jaar is.

+ Toegevoegde elastomeren maken van EPDM een zeer elastische folie, die goed overweg kan met extreme temperaturen. Bij vrieskou of hitte zal EPDM probleemloos uitzetten of inkrimpen zonder gevaar op scheurtjes.

+ EPDM is een dakbedekking dat nagenoeg geen onderhoud vraagt. Ook hier weer verschilt EPDM van roofing, waarbij een jaarlijks nazicht wel noodzakelijk is.

+ Als de EPDM dakbedekking toch schade vertoont, dan is dit meestal vrij kleinschalig, en kan de schade ook makkelijk hersteld worden door middel van zelfklevende folie.

+ EPDM is een zeer stevige dakbedekking die ook makkelijk beloopbaar is.

+ EPDM is een wortelvaste en waterdichte dakbedekking, en is daardoor ook zeer geschikt als ondergrond voor groendaken.

+ EPDM is een dakbedekking die in de meeste gevallen gewoon op een oude dakbedekking aangebracht kan worden. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot PVC dakbedekking, dat niet op een oude roofing dakbedekking aangebracht mag worden. EPDM is bijvoorbeeld ook makkelijk te combineren met een isolatielaag.

Het voornaamste nadeel van EPDM is natuurlijk het hogere prijskaartje. Voor deze hogere prijs krijg je natuurlijk wel alle bovenstaande voordelen in de plaats.

Niet alle soorten EPDM zijn van even goede kwaliteit. Voer dus zeker eerst een kwaliteitscheck uit vooraleer je de EPDM op je dak aanbrengt.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten


EPDM © Shutterstock - EPDM dakbedekking kan heel goed om met extreme weersomstandigheden

Hoe EPDM aanbrengen op het dak?

EPDM aanbrengen op het dak gebeurt op een gelijkaardige manier als andere folies, zoals roofing, maar toch zijn er hier en daar enkele verschillen. In plaats van banen wordt EPDM folie vaak als 1 groot stuk op het dak gelegd. Dit stuk wordt voordien uiteraard eerst op maat gesneden.

Indien er toch meerdere stukken gebruikt worden, dan worden de naden aan elkaar vastgelijmd, zodat de folie als geheel toch waterdicht blijft.

Om de EPDM op het dak te bevestigen, zijn er verschillende mogelijkheden.

EPDM bevestigen © Shutterstock - EPDM dakbedekking kan op verschillende manieren worden aangebracht

EPDM folie lijmen

Een eerste mogelijkheid is om de EPDM folie op het dak te lijmen. Uiteraard moet je je er eerst van vergewissen dat de EPDM wel degelijk op de onderlaag gelijmd mag worden. Ligt er bijvoorbeeld een isolatielaag onder de EPDM, dan kan het zijn dat er een tussenlaag nodig is. Bij harde kunststof isolatieplaten is verlijming meestal wel mogelijk, maar bij isolatieplaten uit minerale wol is vaak een tussenlaag nodig.

EPDM met ballastlaag

In een tweede mogelijkheid wordt de EPDM folie gewoon los op het dak gelegd, maar wordt deze op z'n plaats gehouden door bovenop de EPDM folie een ballastlaag aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld een grindlaag zijn. Het voordeel van deze methode is natuurlijk dat de plaatsing ervan zeer snel verloopt. Het nadeel is dat de ballastlaag een extra kost is, en dat dit het gewicht op het dak verhoogt.

EPDM folie mechanisch bevestigen

Tot slot is het uiteraard ook mogelijk om de EPDM folie mechanisch op het dak te bevestigen.

EPDM © Shutterstock - EPDM dakbedekking op een plat dak

Prijs van EPDM dakbedekking

De prijs voor het plaatsen van EPDM dakbedekking hangt af van verschillende factoren. Uiteraard bepaalt de oppervlakte van je dak voor een groot stuk de totale kostprijs van de werken. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de prijs zal oplopen.

Maar ook andere factoren hebben een invloed op de prijs. Zo heb je EPDM folies van verschillende kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de kostprijs per vierkante meter.

Gemiddeld zal het plaatsen van EPDM dakbedekking zo'n 50€ per vierkante meter kosten. Dit is inclusief BTW en plaatsing.

Hou uiteraard ook rekening met eventuele bijkomende kosten. Indien de EPDM folie niet zomaar op de oude dakbedekking gelegd kan worden, dat moet eerst een tussenlaag gelegd worden. Dit zal uiteraard de totale kostprijs verhogen.

In het meest extreme geval moet de hele dakconstructie vervangen worden. In dit geval zal de totale kostprijs natuurlijk nog hoger liggen.

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Het is dus niet zo eenvoudig om een gerichte prijs te geven voor jouw persoonlijke project. Wil je graag een gedetailleerde richtprijs voor jouw dak? Dan kunnen we alleen maar aanraden om een offerte aan te vragen bij meerdere dakdekkers. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend, en je hebt meteen een gedetailleerde prijs voor jouw werken. Bovendien heb je de mogelijkheid om tarieven van dakdekkers te vergelijken. Alleen maar voordelen dus!


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes