×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Metalen dakplaten: mogelijke uitvoeringen, plaatsing en prijzen

Metalen dakplaten zijn een populair type dakbedekking in bepaalde soorten toepassingen. Omwille van hun industriële karakter worden ze vaak gebruikt bij loodsen, magazijnen, garages en dergelijke. In sommige gevallen worden ze ook gebruikt voor woningen, omdat je ze ook het uiterlijk van dakpannen of leien kan geven.

Welke mogelijke uitvoeringen van metalen dakpannen zijn verkrijgbaar? En hoeveel kosten ze?

In dit artikel:

Mogelijke uitvoeringen van metalen dakplaten

Metalen dakplaten zijn te verkrijgen in verschillende soorten vormen, profielen en materialen. Dit betekent ook dat je heel wat keuze hebt, en dat je een grote invloed hebt op het uiterlijk van je dak.

Op vlak van profielen zijn er een aantal populaire keuzemogelijkheden.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten
soorten dakplaten © Shutterstock - Metalen dakplaten kunnen verschillende soorten profielen hebben, zoals trapeziumprofielen, dakpanprofielen en golfprofielen

Golfplaten

Een eerste mogelijkheid zijn de populaire golfplaten. Deze platen met een golvend profiel kunnen worden aangebracht op zowat elk gebouw, al worden ze vaak gebruik bij typische gebouwen als magazijnen, garages, stallen en loodsen.

Golfplaten zijn te verkrijgen in verschillende soorten materialen, zoals bitumen en kunststof, maar dus ook in metaal. Elk van deze materialen heeft zo zijn eigen voordelen. Bitumen heeft als voordeel dat het heel flexibel is, terwijl kunststof dan weer z’n gunstige prijs als voornaamste troef heeft.

Metalen golfplaten hebben dan weer als voordeel dat ze heel stevig zijn. Golfplaten uit aluminium roesten bijvoorbeeld niet. Golfplaten uit metaal hebben dan ook de langste levensduur van alle materialen.

trapezium dakplaten © Shutterstock - Trapezium dakplaten zijn een populair type dakplaten

Trapezium dakplaten

Naast het gekende golfprofiel is ook het trapeziumprofiel heel populair. In dit geval hebben de maten dakplaten het profiel van trapeziums in plaats van golven. Trapeziumplaten worden ook wel eens damwandplaten genoemd.

Trapeziumplaten zijn doorgaans te verkrijgen in staal of aluminium. Vaak worden ze ook voorzien van een anti-condensfilm. Hun stevige karakter maakt dat ze een lange levensduur hebben.

Ook qua kleur heb je verschillende mogelijkheden. Zo zijn trapeziumplaten te verkrijgen in zowat alle RAL-kleuren.

Metalen trapezium dakplaten hebben heel wat interessante voordelen. Zo hebben ze een vrij lage prijs, en kunnen ze ook heel snel gelegd worden. Door hun rechtlijnige karakter kan je makkelijk een waterdichte afwerking verkrijgen.

Geïsoleerde dakplaten

Indien je metalen dakplaten wil aanbrengen op een gebouw waar ook dakisolatie gewenst is, dan kan je kiezen voor geïsoleerde dakplaten. Dit type dakplaten bevat verschillende elementen van een dakopbouw. Aan weerszijden zijn de dakplaten voorzien van een metalen bekleding. Binnenin de dakplaat is een isolatielaag voorzien.

Het voordeel van dit type dakplaten is uiteraard de snelle plaatsing. Je hoeft niet apart de isolatie en de dakplaten aan te brengen. Door meteen te kiezen voor geïsoleerde dakplaten is je gebouw meteen geïsoleerd, en heeft je dak een metalen dakbedekking.

geisoleerde dakplaten © Shutterstock - Met geïsoleerde dakplaten combineer je dakbedekking met dakisolatie

Net als gewone metalen dakplaten kunnen ook geïsoleerde dakplaten verschillende profielen hebben. Golfprofiel en trapeziumprofiel zijn ook hier verkrijgbaar, maar ook het dakpanprofiel is een populaire keuze.

Tussen de metalen bekleding in zit dus een isolatielaag. Deze isolatielaag kan bestaan uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Vaak voorkomende isolatiematerialen zijn PIR en PUR. Dit zijn kunststof isolatiematerialen met een zeer goed isolerend vermogen. Bovendien scoort vooral PIR zeer goed op vlak van brandveiligheid.

Ook isolatiematerialen op basis van minerale wollen worden wel eens gebruikt bij geïsoleerde dakplaten. Het voordeel van deze isolatiematerialen, waaronder bijvoorbeeld glaswol en rotswol behoren, is dat ze naast een goed thermisch isolerend vermogen ook een uitstekend akoestisch isolerend vermogen hebben.

Ontdek je mogelijkheden bij het plaatsen van geïsoleerde dakplaten.

Wat zijn de voordelen van metalen dakplaten?

metalen dakplaten © Shutterstock - Metalen dakplaten hebben heel wat interessante voordelen

+ Metalen dakplaten hebben doorgaans grotere afmetingen dan dakpannen of leien. Dat betekent dat het bekleden van een dak met metalen dakplaten veel sneller verloopt. Hierdoor zijn ook de installatiekosten veel lager.

+ Metalen dakplaten zijn vrij goedkoop.

+ Dakplaten uit metaal zijn zeer robuust, en hebben een lange levensduur. Sommige metalen, zoals aluminium en inox, roesten niet.

+ Metalen dakplaten zijn te verkrijgen in verschillende profielen en kleuren. Zowat elke mogelijke RAL-kleur is te verkrijgen.

+ Metalen dakplaten kunnen voorzien worden van een isolatielaag, waardoor je dakisolatie en dakbedekking combineert.

Wat is de prijs van metalen dakplaten?

De prijs van metalen dakplaten hangt onder meer af van het soort materiaal en het profiel.

Voor dakplaten met een trapeziumprofiel betaal je ongeveer 40 à 50 euro per m². Voor dakplaten met een golfprofiel betaal je ongeveer 50 à 60 euro per m². Kies je voor dakplaten met een dakpanprofiel, dan schommelen de prijzen rond de 55 à 65 euro per m².

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je je dak te bekleden met metalen dakplaten? Vraag via onderstaand formulier meerdere offertes aan bij diverse dakdekkers in jouw regio. Vergelijk hun prijzen, en ga in zee met de dakdekker die je de beste deal voorlegt.

Toch geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting.


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes