×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van dakwerken

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten uitvoeren van dakwerken? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste dakdekkers in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dak-dekken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dakkoepel plaatsen: Welke stijlen zijn er? Werkwijze en prijzen

Wie een schuin dak heeft, die kan een dakraam laten plaatsen voor meer lichtinval. Het alternatief voor een dakraam bij een plat dak, is een dakkoepel. Ook een dakkoepel verbetert immers de lichtinval in de ruimte net onder het dak. Bovendien zorgt een dakkoepel ervoor dat die ruimte ook groter lijkt.

Wil je een dakkoepel plaatsen, dan heb je de keuze uit verschillende afmetingen, vormen en materialen. In dit artikel bespreken we wat de verschillen zijn, en hoe een dakkoepel wordt geplaatst. We geven ook enkele richtprijzen mee.

In dit artikel:

Waarom een dakkoepel plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom het plaatsen van een dakkoepel interessant kan zijn. Twijfel je nog of je al dan niet een dakkoepel wil plaatsen? Dit zijn enkele argumenten die je kunnen overtuigen.

dakkoepel © Shutterstock - Een dakkoepel zorgt ontegensprekelijk voor meer lichtinval in huis

Meer lichtinval

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een dakkoepel, is de hogere hoeveelheid lichtinval in de ruimte net onder het dak. Het is eigenlijk dezelfde reden waarom mensen graag een dakraam plaatsen bij een hellend dak. Een dakraam of een dakkoepel brengt meer natuurlijk licht in huis, en dat maakt je niet enkel gelukkiger, het is ook gezonder.

Bovendien zorgt de extra lichtinval ervoor dat de ruimte onder het dak groter lijkt.

Vele vormen en materialen mogelijk

Tegenwoordig heb je zodanig veel keuze op vlak van stijlen, vormen, afmetingen en materialen, dat je altijd wel een dakkoepel vindt die perfect past bij jouw smaak. Bovendien kan je een dakkoepel op die manier ook perfect laten inpassen in de stijl van je woning.

Verderop in dit artikel bespreken we wat allemaal mogelijk is op vlak van vormen en materialen.

Extra opties

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je tegenwoordig ook kiezen voor extra opties. Denk hierbij aan elektrische bediening vanop afstand of zonwering. Ook kan je kiezen voor inbraakbeveiling. Niet onbelangrijk, omdat een dakkoepel een extra ingang kan zijn voor inbrekers.

De extra opties zijn soms kleine dingen, maar ze kunnen het comfortniveau in huis drastisch verhogen.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Nieuw dak, dak renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een dakdekker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwd of hersteld dak boven je hoofd!

Benieuwd naar het tarief van een professionele dakdekker?

Vergelijk prijzen van professionele dakdekkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Leg het plaatsen of herstellen van je dak in handen van professionals. Zij leveren een dak af waar je jarenlang zonder zorgen van kan genieten. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakdekkers

aanvraag starten

Wat is het verschil met een lichtstraat?

dakkoepel vs lichtstraat © Shutterstock - Een dakkoepel verschilt op een aantal vlakken van een lichtstraat

Bij platte daken is een lichtstraat plaatsen een mogelijk alternatief voor het plaatsen van een dakkoepel. Een lichtstraat kan je eigenlijk beschouwen als een aaneenschakeling van meerdere platte dakkoepels. Het bestaat uit een frame, waarin één of meerdere ramen van veiligheidsglas zijn gemonteerd.

Hoewel een lichtstraat en een dakkoepel veel gelijkenissen hebben, zijn er toch ook enkele verschillen. Zo kan een lichtstraat meer op maat gemaakt worden, waardoor een lichtstraat doorgaans ook iets duurder is dan een dakkoepel. Bovendien kan het raam van een lichtstraat vaak geopend worden. Omdat een lichtstraat groter is, komt er ook veel meer lichtinval binnen in de ruimte onder het dak. Tot slot wordt een lichtstraat ook vaker gekozen boven een dakkoepel omdat het eleganter oogt.

Lees meer over de kenmerken en de voordelen van een lichtstraat.

dakkoepel plaatsen © Shutterstock - Bij het plaatsen van een dakkoepel kan je kiezen uit verschillende vormen en materialen

Wat zijn de mogelijke vormen en uitvoeringen?

Bij het overlopen van de voordelen van een dakkoepel gaven we al aan dat dakkoepels te verkrijgen zijn in verschillende vormen, afmetingen en materialen. De grote overvloed aan mogelijkheden betekent dat je enorm veel keuze hebt als consument. Dit zijn de mogelijkheden.

Mogelijke vormen

Qua vorm heb je de keuze uit enkele standaard uitvoeringen. Eerst en vooral zijn zowel een vierkante, rechthoekige als ronde vorm mogelijk.

Daarnaast kan je ook kiezen voor de klassieke koepelvorm, maar de laatste jaren is de vlakke dakkoepel ook steeds meer in opmars.

Wil je het graag iets specialer, dan kan je ook kiezen voor een dakkoepel in piramidevorm.

dakkoepel plaatsen © Shutterstock - Met een dakkoepel zorg je voor meer lichtinval in huis

Mogelijke materialen

Qua materialen heb je de keuze uit acrylaat, polycarbonaat en glas. Naast de prijs zijn er nog een aantal andere belangrijke verschillen tussen de drie materialen.

Acrylaat dakkoepel

Acrylaat is een materiaal dat bij de meeste mensen ook wel bekend staat als plexiglas. Het is een materiaal dat zo'n 10 tot 15 keer sterker is dan glas, in die zin dat het veel minder snel zal breken dan glas. Het is echter minder sterk dan polycarbonaat, maar wel goedkoper.

Acrylaat is een veelzijdig materiaal, want je kan het verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor een volledig transparante dakkoepel, maar je kan ook kiezen voor een opale of melkwitte uitvoering. Opale lichtkoepels laten diffuus licht door, ze zorgen niet voor schaduw binnen, en absorberen bovendien de warmte. Het voordeel van opale lichtkoepels is dus dat ze geen rechtstreekse zonnestralen doorlaten, wat minder hinderlijk is.

Omdat opale dakkoepels niet transparant zijn, kunnen ze ook interessant zijn voor mensen die gesteld zijn op hun privacy.

Polycarbonaat dakkoepel

Net als acrylaat is ook polycarbonaat een kunststof materiaal. Polycarbonaat is echter nog veel sterker dan acrylaat. Het is 200 tot 250 keer sterker dan glas, wat betekent dat het bijna onbreekbaar is. Hecht je veel belang aan veiligheid, dan kies je dus best voor een polycarbonaat dakkoepel.

Omdat polycarbonaat zoveel sterker is dan acrylaat, betaal je ook een hogere prijs voor een polycarbonaat koepel in vergelijking met een koepel in acrylaat.

Ook polycarbonaat koepels zijn beschikbaar in een transparante en in een opale versie. Deze laatste versie heeft dezelfde voordelen als de opale koepels in acrylaat.

Glazen dakkoepel

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een dakkoepel in glas. Een glazen dakkoepel is het minst sterk van de drie, in die zin dat een dakkoepel in glas de meeste kans heeft om te breken.

Ondanks de hoge breekbaarheid is een glazen dakkoepel toch het duurst. Dat komt vooral omwille van de elegante looks.

Bij glazen dakkoepels kan je kiezen voor zowel een vlakke als een lichtgebogen versie. Als glas wordt meestal gekozen voor thermisch isolerend glas. Dit wordt bovendien onder een lichte hellingsgraad geplaatst, zodat regenwater van de koepel kan aflopen.

dakkoepel plaatsen © Shutterstock - Dakkoepels worden op zowel particuliere als professionele gebouwen geplaatst

Hoe wordt een dakkoepel geplaatst?

dakkoepel installeren © Shutterstock - Bij het plaatsen van een dakkoepel moet je op een aantal zaken letten, zoals de waterdichtheid van de constructie

Hoewel er vele types van dakkoepels bestaan, wordt bijna steeds dezelfde plaatsingswijze gehanteerd. Dakkoepels worden met behulp van schroeven aan de dakconstructie vastgehecht. Er wordt dan meestal gekozen voor veiligheidsschroeven, omwille van de inbraakveiligheid.

Onderaan de constructie wordt een waterdichte kit aangebracht, om te vermijden dat vocht of regenwater via de dakkoepel naar binnen kan. Om de constructie helemaal waterdicht te maken, maken dakdekkers vaak gebruik van roofing of EPDM.

Hoewel het plaatsen van een dakkoepel er voor doe-het-zelvers op het eerste zicht heel haalbaar uitziet, laat je de constructie best plaatsen door een ervaren dakdekker. Zij hebben immers de nodige ervaring met het plaatsing van dakkoepels, en weten dus waarop gelet moet worden tijdens de montage.

Onderaan deze pagina kan je gratis offertes aanvragen bij meerdere dakdekkers. Hierdoor kan je prijzen vergelijken, en weet je dus waar je aan toe bent. Bovendien kunnen dakdekkers je het nodige advies geven.

Hoe moet je een dakkoepel onderhouden?

Een dakkoepel is onderdeel van het dak, en krijgt dus te maken met heel wat verontreiniging. Om het zicht vanuit de koepel optimaal te houden, is het dus verstandig om regelmatig te reinigen. Zeker de vlakke dakkoepels kunnen soms erg verontreinigd raken.

Vooraleer je begint met het schoonmaken van de dakkoepel, kan je best even al het vuil van de koepel sproeien met water. Hierdoor is het meeste vuil al weg, en vermijd je krassen.

Reinigen doe je best met water, een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte doek. Reinig niet met een droge doek, want door het zand dat op de koepel kan liggen loop je het risico dat je krassen maakt op de koepel.

Gebruik ook steeds een zachte doek of een spons. Reinig in geen geval met schuurmiddelen of schuursponsjes, want ook dit kan krassen veroorzaken.

Qua schoonmaakmiddel kies je best voor een neutraal schoonmaakproduct. Probeer chemische producten, zoals chloor, wasbenzine, spiritus of terpentine te vermijden.

Heeft je koepel last van groene aanslag, dan kan je deze verwijderen met een speciaal daarvoor bestemde spray. Ze werken heel goed tegen aanslag, en werken bovendien ook krasvrij.

Om insecten te verwijderen, gebruik je best geen insectenspray. Zeker bij kunststof dakkoepels loop je het risico op onherstelbare schade.

dakkoepel © Shutterstock - Door je dakkoepel mooi proper te houden, blijf je veel lichtinval genereren, zoals hier in de badkamer

Wat is de prijs van een dakkoepel?

De prijs voor een dakkoepel hangt af van het materiaal van de koepel. Ook de opties, zoals bv. vast of elektrisch, spelen een rol.

Dit zijn enkele richtprijzen voor het plaatsen van een dakkoepel:

MateriaalBedieningPrijs per m²
AcrylaatVast800 €
Elektrisch1.450 €
PolycarbonaatVast850 €
Elektrisch1.500 €
GlasVast950 €
Elektrisch1.600 €

Wil je je dakkoepel laten monteren door een professionele vakman? Dan reken je best op bijkomende montagekosten van ongeveer 800€.

Gratis offertes voor het plaatsen van een dakkoepel

Wil je graag een dakkoepel plaatsen, en ben je benieuwd naar de prijzen die specialisten hanteren? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij sturen je aanvraag door naar de beste dakwerken in jouw regio, die voldoen aan jouw voorwaarden. Zij zullen je elk een offerte op maat voorleggen, eventueel na je eerst een bezoek te brengen om je dak te bekijken.

Vergelijk alle offertes goed, want je kan er tot 35% mee besparen op je eindfactuur. Geen goede offerte ontvangen? Geen nood, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend!


dakdekkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vergelijk de soorten dakbedekking
Vind een dakdekker in uw regio
Vergelijk gratis meerdere offertes